Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak se vám bydlí? Co sklepy, balkony, komíny, plíseň v bytě, tepelná pohoda. Jak jste spokojeni s podmínkami prodeje? Zde máte prostor se vyjádřit.

(příspěvky nejsou nijak redigovány a vyjadřují osobní názory)

Petice na Facebooku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Re: Televize RTA

(Pavla, 19. 4. 2011 20:46)

A taky nechápu, co myslel tím, že je to za poloviční cenu. Pokud myslel prodejní cenu bytů, co inzerují realitky, tak by si měl vyčistit brejle, aby viděl, jaké byty v jakých domech se v interátech nabízejí! Byt Na Libuši by neprodali vůbec - podívejte se do diskuse na stránkách Města - v příspěvku je tam napsáno, že kdyby po zájemci chtěl někdo tuto cenu, tak by si zaťukal na čelo.............
Dovolete mi citovat ten příspěvek doslova:
"Máte absolutní pravdu pane Novák. Před časem jsem v Bechyni sháněl byt a kdyby po mě někdo chtěl podobnou cenu za byt na sídlišti Libuše, asi bych si poklepal na čelo. Jediná věc, která člověka v souvislosti s tím napadne, že si chce někdo pořádně namastit kapsu a o lidi, kteří tam bydlí, jim vůbec nejde. Nehledě na to, že jak uvádíte, v budoucnu je čekají skutečně nemalé výdaje za rekonstrukci těch domů a bytů ..... vůbec jim to nezávidím."

zelenka.....

(pea, 15. 4. 2011 22:08)

Koukat na hlasování o prodeji bytů na zastupitele bez svého názoru je pěkná podívaná. Např. pan Zelenka při každém hlasování kouká kolem sebe jak zvedají ruce ostatní a pak teprve on zvedá ruku. Takový zastupitel rozhoduje o prodeji bytů, když evidentně neví o co jde a zvedne ruku podle ostatních.Je mi zle co jsme si tam zvolili.

Re: zelenka.....

(Murphy, 17. 4. 2011 21:52)

Na pane Zelenku se nezlobte. On je trochu pomalejší a má strach, aby něco nepokazil. Proto se dívá na pana starostu a dělá vše po něm. Jinak je ale pan Zelenka hodný člověk. Když ještě pracoval v továrně, měli ho tam rádi a říkali mu Márfy.

Re: zelenka.....

(Pavla, 18. 4. 2011 13:20)

Řekla bych, že chudák pan Zelenka je v tom úplně nevinně. Je to dobrý obchodník, jeden z mála solidních podnikatelů, který je schopen uživit se v Bechyni, kde je malá kupní síla a kde všechno krachuje. Je solidní, ví, o čem mluví, rozumí svému oboru. Nový výrobek přiveze, odveze starý. Reklamace vyřizuje bez problémů ke spokojenosti zákazníka. Klobouk dolů.
Bohužel, když se nechal přemluvit ke kandidatuře do zastupitelstva, asi vůbec netušil, do čeho jde. Škoda, že se neřídil starým českým příslovím „ševče drž se svého kopyta“. Mohl si tohle ušetřit. Ale není to jediný případ, že? Vždyť jeden nejmenovaný známý a dobrý novinář, který se dal do politiky, taky teď dopadl na p….!

Vědí vůbec, o čem rozhodují?

(Nájemnice z přízemí, 18. 4. 2011 13:08)

O tom pochybuji. Například vystoupení pana Dyndy – zvýšení ceny na 3.500,-Kč. Jen hluchý a slepý v obecenstvu by nepoznal, že šlo o špatně zahrané divadelní představení. On měl být ten „zlý“ a ten zbytek potom ti „hodní“, kteří odhlasují částku „jen“ 3.000,-Kč. Protože kdyby věděl, o čem je řeč, nikdy by své vystoupení nemohl myslet vážně!
Kdyby pan Dynda alespoň někdy zašel na kafe ke své sestře, která taky Na Libuši bydlí, a to nejlépe v zimě, aby poznal, jak studené jsou podlahy hlavně v přízemí, možná by svůj postoj přehodnotil. A kdyby navíc šel ještě pěšky a po cestě se rozhlížel okolo sebe a občas zvedl oči ke střechám, třeba by něco viděl. Pokud by mu ovšem nespadlo ze střechy něco na hlavu.
Anebo mám ještě lepší nápad. Bydlím také v přízemí. Kdyby se pan doktor ke mně na zimu nastěhoval, mohl by několikrát denně běhat pro uhlí, a tím by si vylepšil fyzickou kondici. Pak ještě vybírat popel, čistit kamna, atd. A když by zjistil, že nemá ten horký popel kam nasypat, protože jsou většinou popelnice plastové, tak by asi taky koukal. Pokud by si ráno nepřivstal a nezatopil, večer by se z práce vrátil do studeného bytu. Zřejmě by se nenudil. A až by se v únoru vrátil po týdenním pobytu na horách a měl v bytě teplotu celých 8 (slovy: osm) stupňů Celsia, jako já letos, asi by se taky divil. Tak co vy na to, Pane doktore, kdy se ke mně nastěhujete????

Iluze o cenách bytů

(Jirka, 17. 4. 2011 20:44)

Zjistil jsem, že se některým obyvatelům Libuše se může zdát cena kolem 300 tisíc za byt přiměřená, ale patrně jim nedochází, že to není (vzhledem ke stavu domů) rozhodně cena konečná. Město na údržbu 60 let v podstatě kašlalo, ale vězte, že v případě prodeje bytů, bude okamžitě nutné provést nezbytné opravy. Rekonstrukce střechy vč. komínů?, cca 2,5 milionu. Pokud je v domě celkem 18 bytových jednotek, pak příspěvek na rekonstrukci činí 138 tisíc na každý byt. Nezbytná rekonstrukce hliníkových elektrických rozvodů v bytě? Z prasátka vysypete dalších cca 50-60 tisíc. Dále bude potřeba vyměnit okna, zrekonstruovat sklepní prostory, zábradlí a balkóny, které jsou v dezolátním stavu.
Takže výsledná cena bytu po opravách může být tak vysoká, že byste za ty peníze pořídili byt někde jinde, jiné úrovně a na který byste nemuseli ani sáhnout.

Re: Iluze o cenách bytů

(Petr, 17. 4. 2011 21:16)

Když si to spočítám, kolik by mě stálo zakoupení bytu na sídlišti Na Libuši a jeho následná rekonstrukce, řešení je jasné. Podívejte se na následující ukázkové příklady:

http://www.reality-tabor.info/byty/byty-3-1/?id=BSZ26680BSZ-CR-20n
http://www.reality-tabor.info/byty/byty-3-1/?id=YFN12716178722

... byty i domy jsou opravené, takže i bez námahy.

Re: Re: Iluze o cenách bytů

(PP, 17. 4. 2011 21:49)

Ano, a to se ještě podržte: vím od nájemníků na Písecké i od známých z Českého Krumlova, kteří vzali úvěr (SVJ) na kompletní rekonstrukci kromě výtahu, že na splátku tohoto úvěru jim stačí méně než 37,-Kč za 1m2 - to my platíme za nájemné!
Navíc obyvatelé budou ještě znevýhodněni tím, že je v domě "pouze" 18 bytů, takže ty obrovské částky za rekonstrukci se budou dělit mezi méně bytů než je tomu v případě "paneláků". Takže budoucí majitelé bytů Na Libuši se pěkně prohnou. Na to rozhodně nebude stačit jen malé pracátko, ale bude třeba pěkně tučné prase!

Jak se mi bydlí?

(Jan Novák, 17. 4. 2011 19:52)

Inu po té, co jsme dali cca 90 tisíc za plynové topení, cca 60 tisíc za plastová okna, předělali koupelnu, položili plovoucí podlahy a do kuchyně dali digestoř (vývod do komína - větrací komín pro koupelny je pod střechou zaslepen, otvory do koupelen stejně nejsou proražené...), to vše za vlastní korunky, docela to jde. Městu jsme podepsali onu ponižující smlouvu, že po 10 letech je to vlastně jejich bez náhrady. Moc mě rozesmál pan Soumar z Bytenesu: na nic jsem se neptal a zkrátka vyměnil okna. Když jsem ta stará vezl do sběrného dvora, ptal se mne, jak to, že jsem si vyměnil okna bez povolení. Povídám mu, měl byste mně snad spíš děkovat, a ne se ptát na bumážku...

nová strecha

(pea, 15. 4. 2011 21:58)

Nová strecha vyšla na 2mil. To je zajímavé. Znám mnoho jiných tasařů a pokrývačů, kteří by ji udělali za polovic a ještě by byli vysmátí co si vydělali peněz.
Výběrové řízení asi neprobíhá, protože do 2mil. ,,prý" nemusí být a pak snadno někdo vydělá a městu je to fuk.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6